Unde să plasați cușca pentru iepuri
Pavel Frček

Autor: Pavel Frček

26.06.2024

Unde să plasați cușca pentru iepuri

V-ați decis să creșteți iepuri, dar nu știți unde să amplasați cușca pentru iepuri pentru a îndeplini toate cerințele? Nu orice loc este potrivit. Depinde de noi, în calitate de crescători, să asigurăm cele mai bune condiții posibile pentru iepuri. Ce trebuie să urmăriți și cum ar trebui să arate o astfel de cușcă pentru iepuri găsiți mai jos.

Alegerea unei cuști pentru iepuri

Primul și cel mai important punct este alegerea cuibului de iepuri potrivit. Aceasta include o cușcă convențională, o cușcă pentru iepuri cu paturi suprapuse sau o cușcă pentru iepuri în aer liber cu o incintă. Trebuie să se ia în considerare tipurile de iepuri pe care îi veți crește. Se va alege o altă casă pentru iepurii pitici, alta pentru iepurii de rasă medie și mare. Dimensiunea cuștii pentru iepuri va depinde de acest lucru. Pentru rasele de talie medie, cușca trebuie să aibă aproximativ 80 × 120 × 70 cm, iar pentru rasele mari 80 × 140 × 80 cm. Iepurele trebuie să poată sta pe spate în cușcă și să facă cel puțin trei pași. Numărul de iepuri deținuți este, de asemenea, important. Fiecare iepure mascul și femelă are nevoie de propriul cuib și de unul sau două pentru pui.

Locul de amplasare a cuștii pentru iepuri

Alegerea locației ideale pentru o cușcă de iepuri nu este ușoară. Locația are propriile reguli pe care este bine să le respectați. În primul rând, decideți dacă doriți să vă țineți iepurii în interior sau în aer liber. Cu toate acestea, majoritatea raselor pot face față condițiilor climatice locale, așa că nu vă faceți griji că nu vor supraviețui afară. O cușcă de iepuri în aer liber ar trebui să fie amplasată de preferință cu fața spre sud spre sud-est. Acest lucru înseamnă că dimineața cotețele vor fi luminate de lumina soarelui, dar după-amiaza, când este cel mai cald, vor fi la umbră. De asemenea, va proteja iepurii de precipitații, deoarece majoritatea picăturilor de ploaie vin dinspre vest. Locul trebuie să fie, totodată, liniștit și pașnic, mai ales atunci când se nasc puii. Dacă mama nu este liniștită în acest moment, ea ar putea, în cel mai rău caz, să nu mai aibă grijă de pui.

Accesorii pentru cușca iepurilor

Vizuina trebuie să aibă un recipient de băut, la care iepurele trebuie să aibă acces în permanență. Puteți folosi boluri grele din ceramică sau adăpătoare pentru a păstra apa curată mai mult timp. Nu uitați de hrănitor - de exemplu, un hrănitor suspendat, un bol din ceramică sau din oțel inoxidabil. În plus, pătuțurile sunt o opțiune bună pentru a separa fânul de așternut și pentru a-l păstra fără murdărie.

Închiderea incintei

Dacă doriți ca iepurii dvs. să fie extrem de fericiți, nu uitați de o incintă sigură. Iepurii sunt animale foarte active și vor aprecia libertatea de mișcare. Puteți folosi incinte separate sau puteți achiziționa o cușcă pentru iepuri cu incintă.

Și asta este tot. Dacă vă asigurați că adăpostul iepurașului nu este expus la lumina directă a soarelui și că urechile sunt ținute uscate, aproape ați reușit. Apoi, trebuie doar să obțineți o aprovizionare regulată cu hrană și apă curată. Rezultatul va consta în iepuri fericiți și sănătoși.

Mai multe articole

Conținutul unui ou de prepeliță?

18.07.2024

Conținutul unui ou de prepeliță?

Știți ce se ascunde sub coaja mică cu pete fine? Un mic miracol. Ouăle de prepeliță pot părea mici, dar sunt pline de vitamine și nutriție. Mai mult, datorită gustului lor delicios, ele și-au câștigat chiar locul în gastronomia și cultura mondială.

Citește articolul
Cum funcționează capcana foto?

15.07.2024

Cum funcționează capcana foto?

Mai întâi trebuie să explicăm ce este o capcană foto. Este de fapt un dispozitiv  proiectat pentru a face automat fotografii sau clipuri video scurte, chiar și în condiții extreme. Acesta își găsește de obicei utilizarea în natură. Este utilizat în principal pentru a monitoriza fauna sălbatică, dar poate fi folosit și în cabană sau grădină cu scopul de a asigura securitatea. 
Citește articolul
Cum cu tunsul oilor

12.07.2024

Cum cu tunsul oilor

Știați că este o cerință legală să tundeți oile cel puțin o dată pe an? Tunsul oilor este un proces esențial pentru îngrijirea oilor și prelucrarea lânii. În acest articol vom analiza modul în care se efectuează tunsul. 

Citește articolul

Abonați-vă la newsletter

... și fiți informat despre super ofertele noastre