Blog

Frunze - să le adunăm sau nu?

Odată cu sosirea toamnei, apare dilema dacă trebuie sau nu să strângem frunzele cu grebla. Aceasta nu este o întrebare cu care ne confruntăm doar noi în fiecare an, ci și mulți alți grădinari ale căror opinii diferă adesea. Alăturați-vă nouă pentru a vedea care sunt opțiunile posibile.

24.11.2023

Creșterea găinilor într-un spațiu mic - la ce trebuie să fim atenți

13.11.2023

Creșterea găinilor într-un spațiu mic - la ce trebuie să fim atenți

A avea grijă de o găină acasă nu înseamnă neapărat că trebuie să dețineți o casă cu o grădină mare în care un spațiu mare este rezervat pentru găini. În anumite condiții, puteți deveni un crescător pasionat chiar și într-o dezvoltare urbană sau în locuințe mai mici din mediul rural. Cu toate acestea, condițiile nepotrivite și lipsa de respect pentru mediul înconjurător pot cauza probleme nu numai pentru păsările de curte în sine, ci și pentru dumneavoastră.

Citește articolul
Cum să alegeți vitaminele și mineralele pentru găini

09.11.2023

Cum să alegeți vitaminele și mineralele pentru găini

Vitamina D, bisglicinat de magneziu sau Tribulus Terrestris. Probabil că ați întâlnit deja aceste suplimente alimentare și poate chiar le luați în mod regulat. Ca și dumneavoastră, găinile au nevoie de suplimentarea prin vitamine și minerale concepute pentru ele. La fel ca pe noi, oamenii, acestea le vor ajuta să aibă o calitate mai bună a vieții. În acest articol, vom acoperi indicații și sfaturi despre cum să alegeți vitaminele și mineralele pentru găini și ce să căutați.

Citește articolul
Ce animale pot fi ținute în oraș?

06.11.2023

Ce animale pot fi ținute în oraș?

Un aspect de neimaginat pentru mulți oameni. Prin creșterea animalelor ne gândim la viața rurală în afara civilizației și la restricțiile care vin odată cu aceasta. Dar ce ar trebui să facem dacă nu vrem să renunțăm la avantajele vieții la oraș, dar am dori totuși să avem, de exemplu, ouă crescute în casă fără a fi nevoiți să călătorim pentru a le obține?


Chiar și într-un oraș mare, este posibil să avem grijă de animale astăzi, dacă condițiile sunt potrivite și dacă ne adaptăm viața, cel puțin parțial, la acest lucru. Gama de animale pe care le putem îngriji chiar și într-un oraș mare este destul de largă. De la iepuri, găini, prepelițe (ouăle de prepeliță sunt considerate o delicatesă în întreaga lume și conțin de două ori mai multe vitamine decât cele de găină), oi, capre sau albine.

Citește articolul
Cum să izolați un coteț pentru găini

03.11.2023

Cum să izolați un coteț pentru găini

Iarna a venit iarna și, așa cum ne pregătim casa pentru vremea rece, trebuie să facem și casa găinilor noastre mai confortabilă. Acestea au nevoie de suficientă căldură pentru a se menține sănătoase, așa că trebuie să izolăm cotețul. În articolul următor vă vom arăta cum să faceți acest lucru.

Citește articolul
Cum să înveți puii să meargă la coteț

30.10.2023

Cum să înveți puii să meargă la coteț

Ați adus acasă găini noi și nu știți cum să le învățați să meargă la coteț? Există diverse mituri conform cărora trebuie să le ții închise în coteț timp de trei zile și gata. Totuși, acest lucru nu este necesar și, în general, nu este recomandat. Găinile sunt foarte inteligente și știu ce este mai bine pentru ele. Așadar, tot ce trebuie să faceți este să le arătați totul de câteva ori, să pregătiți bine cotețul găinilor și sunteți gata. Veniți alături de noi să vedeți cum să vă învățați găinile să se adăpostească în coteț.

Citește articolul
Cum să ai grijă de găini astfel încât să supraviețuiască iarna fără probleme?

23.10.2023

Cum să ai grijă de găini astfel încât să supraviețuiască iarna fără probleme?

Dacă vreți ca găinile dumneavoastră să treacă iarna nevătămate, acordați atenție pregătirii corespunzătoare în timpul toamnei și îngrijirii ulterioare care va fi necesară în zilele reci. Aceasta este o perioadă foarte solicitantă pentru găini. Așa că ușurați-le viața și ajutați-le cu ceea ce au nevoie.

Citește articolul

Abonați-vă la newsletter

... și fiți informat despre super ofertele noastre