Revigorarea grădinii pentru primăvară - cum să o faci?
Pavel Frček

Autor: Pavel Frček

20.03.2024

Revigorarea grădinii pentru primăvară - cum să o faci?

Niciodată nu este destulă treabă de făcut în grădină, mai ales acum că a venit primăvara. După o iarnă lungă, în timpul căreia natura se calmează și se odihnește, este timpul să ne trezim grădina la viață și să o pregătim pentru noul sezon. În ultimul nostru articol "Cum să vă pregătiți grădina pentru primăvară" am analizat următoarele sarcini: curățarea grădinii, pregătirea solului, pregătirea gazonului, fertilizarea grădinii, plantarea de plante și pregătirea copacilor și arbuștilor. Dar pregătirile de primăvară pentru grădină nu se termină aici. Alăturați-vă nouă pentru a arunca o privire asupra celorlalte sarcini importante care vor da viață grădinilor noastre, primăvara.


Îngrijirea gazonului

Primăvara este momentul perfect pentru a vă tunde gazonul pentru prima dată. Odată ce iarba atinge 5-7 centimetri, este rândul mașinii de tuns iarba. Înălțimea gazonului ar trebui să fie mai mare pentru prima cosire, de aproximativ 3-4 centimetri, și de 2 centimetri pentru următoarea cosire. Aceasta pentru ca gazonul să se adapteze treptat și să nu fie prea fragil. Aerarea este, de asemenea, importantă - resturile vegetale vechi se îndepărtează, iar rădăcinile gazonului au un acces mai bun la apă și aer.


Irigare

Când vine primăvara, trebuie să începeți să vă udați grădina în mod regulat. Adaptați irigarea la nevoile fiecărei specii de plante în parte pentru a evita excesul de apă, care poate provoca putrezirea rădăcinilor sau uscarea.


Plantarea ierburilor

În straturile de ierburi aromatice, începeți mai întâi prin a face ordine - strângeți resturile de frunze, plantele moarte și buruienile. Tăiați ierburile arbustive la forma dorită și îndepărtați ramurile uscate. Dacă aveți de gând să plantați ierburi din semințe, este timpul să le plantați. Semințele care germinează au nevoie de multă umiditate, așa că acoperiți-le cu un capac sau o folie de plastic și faceți câteva găuri de aerisire. Apoi, transpuneți ierburile în strat în cursul lunii mai.


Dacă aveți de gând să semănați direct, începeți cu pătrunjel (în aprilie) și continuați cu celelalte. Alegeți un loc însorit, unde nu bate vântul.

Protecție împotriva dăunătorilor și afecțiunilor

Primăvara, diverși dăunători și afecțiuni încep să apară din nou. Prin urmare, verificați-vă plantele în mod regulat și acordați-le atenție dacă apare vreunul dintre simptome. Prevenirea sau intervenția timpurie poate preveni multe probleme legate de răspândirea bolilor.


Sera și pregătirea acesteia

Sera sau serele, trebuie de asemenea, să fie pregătite pentru sezon. În cazul unei sere, trebuie verificate toate părțile de sticlă, dar și structura în sine. Dacă nu ați îndepărtat buruienile și resturile de plante în toamnă, sau nu ați arat și fertilizat solul, este timpul. Înainte de a planta noi specii de plante, petreceți câteva ore dezinfectând sera pentru a elimina dăunătorii care iernează peste iarnă. Puteți face acest lucru folosind un fumigator dezinfectant sau o lumânare cu sulf.


Reasamblați sera după iarnă și verificați, de asemenea, dacă nu există deteriorări.

Punerea în funcțiune a lacului de acumulare

Dacă aveți un iaz în grădină, apucați-vă de treabă. În primul rând, curățați iazul de resturile de iarnă și de resturile vegetale. În acest moment puteți planta în jurul lui. În cele din urmă, umpleți-l cu apă curată.


Dacă țineți pești în iaz, procedura va fi diferită. Trebuie să așteptați până când temperatura apei a crescut la 12 °C înainte de a putea scoate peștii din hibernare și de a începe lucrul.

Modificări și noutăți

Primăvara este momentul perfect pentru a aduce modificări grădinii dvs. sau pentru a adăuga noi elemente. Ați putea lua în considerare noi ghivece, pietre, statui sau o bancă de grădină. Dacă vă gândiți la o zonă de joacă pentru copii, o groapă de nisip și o căsuță de joacă sunt cu siguranță de neratat. De asemenea, florile noi din grădină și scoarța de mulci aduc o notă nouă spațiului.


Mai sunt multe lucrări de primăvară de făcut în grădină, dar este minunat să vezi cum se trezește natura, iar noi o ajutăm în acest sens. Dacă vă îngrijiți grădina în mod regulat, aceasta vă va răsplăti în curând cu o frumusețe de care vă puteți bucura pe tot parcursul primăverii și al verii.

Mai multe articole

Cum să scapi de viespii?

07.05.2024

Cum să scapi de viespii?

Aceste creaturi pot fi o problemă supărătoare pentru mulți oameni. Mai ales dacă se apropie de locuință și nu te lasă nici măcar să-ți bei cafeaua nestingherit. Există, de asemenea, un risc mai mare atunci când o persoană este alergică la înțepăturile lor. Într-un astfel de caz, înțepătura reprezintă un risc major pentru sănătate. Cum să te ocupi de ele?

Citește articolul
Cum să scapi de șoarecii din casă?

30.04.2024

Cum să scapi de șoarecii din casă?

Șoarecii din casă pot fi o adevărată pacoste. Nu numai că sunt rapizi, dar sunt și vicleni. Așa că nu îi luați ca atare. Dacă ați observat prezența lor, este important să acționați rapid pentru a preveni răspândirea lor și pentru a le provoca alte neplăceri. Fiți alături de noi pentru a vedea cum să alungați șoarecii din casa dumneavoastră.

Citește articolul
Cum să ai o blană sănătoasă în cazul unui câine

29.04.2024

Cum să ai o blană sănătoasă în cazul unui câine

Blana unui câine nu are doar o funcție estetică, ci este o reflectare a sănătății și a stării generale de bine. Dacă doriți ca blana câinelui dumneavoastră să fie sănătoasă și strălucitoare, trebuie să aveți grijă de ea în mod corespunzător. Acest lucru include nu numai periajul, ci și, mai presus de toate, o dietă sănătoasă. La urma urmei, tot ceea ce mănâncă câinele dumneavoastră se reflectă imediat în pielea și blana sa. Îngrijirea adecvată va preveni bolile de piele și căderea părului la câinele dumneavoastră. Câinele dvs. va fi ca scos dintr-o revistă.

Citește articolul

Abonați-vă la newsletter

... și fiți informat despre super ofertele noastre