Lumânări de casă

Autor: Juraj Korim

07.12.2023

Lumânări de casă

Cunoașteți și voi? Iarna, venim acasă de la serviciu după lăsarea întunericului și singurul lucru care ne tentează este să facem seara de iarnă mai plăcută și să ne bucurăm de atmosfera confortabilă din casa noastră. Acest lucru include în mod inevitabil o lumânare aprinsă. Și ce zici de una pe care o faci chiar tu?

Pas cu pas

Nu este nimic complicat în a face lumânări acasă și nu durează atât de mult timp pe cât pare la prima vedere. Producția constă doar în alegerea materialului și a recipientelor potrivite, cumpărarea fitilurilor și alegerea parfumului și a culorii ideale. Fabricarea acasă a lumânărilor nu este doar o activitate relaxantă, ci vă permite să creați elemente decorative unice pentru casa dumneavoastră sau un cadou ideal pentru cei dragi. Urmați-ne pentru un proces pas cu pas.

Alegerea cerii este o jumătate din succes

Alegerea cerii pe care doriți să o folosiți este esențială. Ceara de parafină este cea mai frecvent utilizată, în principal datorită proprietăților sale, cum ar fi ușurința de a recolora și capacitatea sa excelentă de a reține parfumul. Cu toate acestea, este un produs derivat din petrol și, prin urmare, conține substanțe precum acetona, benzenul și toluenul. Aceste substanțe sunt eliberate atunci când parafina este încălzită și pot provoca probleme respiratorii la unele persoane, de exemplu. O ceară mai potrivită este, prin urmare, ceara de soia, care este pur naturală și care, atunci când este încălzită, va face ca întreaga cameră să miroasă minunat. Totuși, dacă preferați o alternativă, încercați ceara de cocos cerată, care are proprietăți foarte asemănătoare cu ceara de soia. Iar dacă vă place mirosul de miere, încercați ceara de albine.

Îndemânarea este următoarea

Odată ce am stabilit clar alegerea cerii, pregătim celelalte materiale. Vom avea nevoie de fitil, coloranți și uleiuri esențiale pentru parfum. De asemenea, recipiente potrivite care să fie rezistente la căldură. O matriță din silicon va fi utilă pentru a face o lumânare independentă. Acum putem trece la confecționarea propriu-zisă.

E timpul să devenim creativi!

Pregătiți o baie de apă pentru a încălzi ceara. Turnați apa în vasul de jos, puneți ceara în vasul de sus și amestecați pentru a aduce amestecul la o formă lichidă. Fiecare ceară ar trebui să atingă o temperatură diferită, așa că urmați instrucțiunile din manual. Folosind lipici sau ceară topită, lipiți fitilul cu un penaj metalic pe fundul recipientului. Dacă folosiți o matriță din silicon, înfiletați fitilul prin fundul matriței folosind un ac de înfiletat. Lăsați câțiva centimetri în plus pe ambele părți. Strângeți și susțineți temporar fitilul cu, de exemplu, un ac de rufe, pe care îl veți îndepărta când lumânarea va fi gata, sau cu orice altceva care va fixa fitilul astfel încât să rămână drept. Amestecați uleiurile și culorile alese în ceara topită, nu ezitați să experimentați cu flori uscate, de exemplu. Puteți turna apoi în recipiente sau în forme.

Aproape am terminat.

Acum tot ce trebuie să facem este să așteptăm ca lumânările să se întărească. Vă recomandăm să așteptați două zile pentru ca acestea să se întărească bine înainte de a tăia fitilul în exces. Puteți adăuga diverse decorațiuni la lumânare - sclipici, ierburi, flori și multe altele. Doar fiți atenți la siguranță și cumpărați întotdeauna doar produse specializate, recomandate pentru fabricarea lumânărilor. Acum nu mai rămâne decât să aprindeți lumânarea și să vă bucurați de atmosfera pe care ați creat-o singuri.

Mai multe articole

De ce sunt importante antiparazitarele pentru animalele noastre de companie?

08.07.2025

De ce sunt importante antiparazitarele pentru animalele noastre de companie?

Sănătatea animalelor noastre de companie este o prioritate pentru noi – fie că vorbim despre un porcușor de Guineea, un câine sau un cal. Prin îngrijire regulată și prevenție, ne protejăm companionii necuvântători de diverse boli. Una dintre cele mai frecvente amenințări o reprezintă paraziții, care pot provoca atât probleme cutanate, cât și boli interne grave. Tocmai de aceea, este esențial să nu neglijăm deparazitarea și să folosim regulat produse antiparazitare.

Citește articolul
Cum să crești bibilici?

07.07.2025

Cum să crești bibilici?

Bibilicile provin din Africa și trăiesc în diverse habitate – de la savane la păduri tropicale. Dintre cele șapte specii cunoscute, cea mai răspândită este bibilica domestică, pătată sau cu coif. Procesul de domesticire a avut loc acum aproximativ 2.000 de ani, în zona Marocului de astăzi. Astăzi, bibilicile sunt apreciate pentru utilitatea și ușurința lor de întreținere. Hai să vedem cum se cresc corect.

Citește articolul
Animale utile în grădină

02.07.2025

Animale utile în grădină

Grădinăritul este foarte popular – aproape toată lumea cunoaște pe cineva care cultivă propriile legume, flori sau plante aromatice. Cultivarea propriilor recolte aduce bucurie, relaxare și un sentiment de autosuficiență. Însă în grădini nu trăiesc doar plante – există și alți locuitori care merită atenția noastră.

Citește articolul