Cum să scapi de șoarecii din casă?
Pavel Frček

Autor: Pavel Frček

30.04.2024

Cum să scapi de șoarecii din casă?

Șoarecii din casă pot fi o adevărată pacoste. Nu numai că sunt rapizi, dar sunt și vicleni. Așa că nu îi luați ca atare. Dacă ați observat prezența lor, este important să acționați rapid pentru a preveni răspândirea lor și pentru a le provoca alte neplăceri. Fiți alături de noi pentru a vedea cum să alungați șoarecii din casa dumneavoastră.

Cum știu dacă am un șoarece în casă?

Aveți încredere în noi, veți observa cu siguranță prezența lor. În momentul în care începeți să găsiți mâncare mestecată, fire și excremente prin casă, este aproape o certitudine. Treptat, îi veți auzi și chițăind, zgâriind și mișcându-se singuri.

Închideți accesele

În primul rând, este important să împiedicați alți șoareci să intre în casă. Verificați chiar și cele mai mici crăpături din pereți, găurile și deschiderile din jurul ușilor și ferestrelor. Apoi, împiedicați accesul în continuare prin sigilarea găurilor cu un material adecvat, cum ar fi betonul, chitul sau tencuiala.

Curățenia este esențială

Șoarecii sunt atrași de mâncare, gunoaie și dezordine, așa că păstrați casa curată. Nu lăsați mâncarea deschisă, depozitați-o de preferință într-un recipient sigilabil și curățați firimiturile și resturile de mâncare care ar putea fi un factor de atracție.

Repelenți naturali

Ce urăsc șoarecii? Puteți încerca multe sfaturi din bătrâni pentru capcane de șoareci făcute în casă. Acestea vizează în principal simțul lor olfactiv. Încercați să împrăștiați frunze de mușețel, usturoi sau nuc în jurul casei. Uleiul de mentă, de exemplu, este, de asemenea, cunoscut pentru efectul său repelent. Pur și simplu înmuiați o cârpă de bumbac în el și plasați-o în zonele pe care le frecventează șoarecii.

Vă puteți baza și pe prădătorii naturali. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să vă luați o pisică care este un vânător natural de șoareci. În plus, doar mirosul animalelor noastre de companie acționează ca un repelent. Un vânturel, un uliu sau o bufniță vor prinde, de asemenea, șoarecii.

Sperietoare de șoareci cu ultrasunete

La fel ca jderul, șoarecii sunt și ei afectați de semnalele ultrasonice, care sunt foarte neplăcute pentru rozătoare. Sperietoarea de șoareci cu ultrasunete poate schimba frecvențele, astfel încât nu există riscul ca rozătorul să se obișnuiască cu sunetul după un timp. Dispozitivul este complet sigur pentru urechea umană.

Capcane pentru șoareci

Capcanele sunt o soluție clasică. Este o metodă eficientă și sigură pentru prinderea șoarecilor. Există diferite tipuri, inclusiv cele clasice, electronice sau capcanele de casă. Și ce să pui într-o capcană pentru șoareci? Cheia succesului este, bineînțeles, momeala potrivită pentru șoareci. Puteți încerca o bucată de brânză, nuci, pâine sau alte produse de patiserie, biscuiți sau șuncă. În trecut, capcanele de șoareci lipicioase au fost, de asemenea, utilizate pe scară largă. Cu toate acestea, au fost interzise din cauza naturii lor drastice. Capcanele de șoareci lipicioase eliminau șoarecii într-un mod deosebit de chinuitor și adesea prindeau în capcană și alte animale.

Ajutor profesional

În cazul unor încercări nereușite de eradicare sau al unei suprapopulații severe de șoareci, luați în considerare posibilitatea de a apela la ajutor profesional. Acești profesioniști au suficiente cunoștințe și metode speciale pentru a vă oferi o soluție eficientă.

Prevenirea pe termen lung împotriva șoarecilor

După eliminarea cu succes a șoarecilor, este important să luați măsuri de prevenire pe termen lung. Verificați în mod regulat locuința dvs. pentru șoareci suplimentari, păstrați-o curată și ordonată pentru a minimiza riscul ca aceștia să revină.

Șoarecii în casă sunt o problemă neplăcută cu care puteți lupta pentru o perioadă foarte lungă de timp. Deoarece sunt vicleni, este posibil ca unele capcane să nu funcționeze. Prin urmare, încercați mai multe opțiuni și aveți încredere că șoarecele nu va rămâne mult timp cu dumneavoastră.

Mai multe articole

Cum să controlați insectele de la animalele din grajd

16.05.2024

Cum să controlați insectele de la animalele din grajd

Insectele și, cel mai adesea, muștele din grajd pot fi un inamic major pentru fermieri și animalele lor. Dacă nu controlați eficient insectele, există riscul apariției unor probleme de sănătate, cum ar fi răspândirea unor boli periculoase și pierderi economice. Deși nu veți scăpa niciodată definitiv de insecte, există o serie de modalități de a elimina cu succes această problemă și de a preveni suprapopularea. Iată câteva sfaturi utile despre cum să controlați insectele din hambar. 

Citește articolul
Care sunt cele mai frecvente boli care afectează găinile?

15.05.2024

Care sunt cele mai frecvente boli care afectează găinile?

Din nefericire, ca orice animal, găinile sunt sensibile la diverse boli. De obicei, găinile bolnave sunt ușor de depistat. Unele dintre cele mai frecvente semne de boală la găini sunt oboseala, letargia, lipsa poftei de mâncare și reducerea depunerii ouălor. În cele mai multe cazuri, urmează moartea subită a găinii. Fiți alături de noi pentru a vedea care sunt cele mai frecvente boli ale găinilor și cum să le prevenim eficient.

Citește articolul
Ce nu poate să consume o pisică?

14.05.2024

Ce nu poate să consume o pisică?

În calitate de proprietari de pisici, le oferim prietenilor noștri blănoși cea mai bună îngrijire. Uneori, însă, este posibil să vrem să le răsfățăm atât de mult încât să le facem rău. Nu tot ceea ce ne place este potrivit pentru felinele noastre. Unele alimente și substanțe sunt nepotrivite sau chiar toxice pentru pisici. Ce este toxic pentru pisici?

Citește articolul

Abonați-vă la newsletter

... și fiți informat despre super ofertele noastre