Autor: Pavel Frček
13.08.2024
Cum să protejăm animalele de supraîncălzire?
Supraîncălzirea animalelor este o problemă gravă care poate duce la complicații semnificative de sănătate, la scăderea producției și, în cazuri extreme, la moarte. Trebuie acordată o atenție extremă, iar animalele trebuie protejate eficient de efectele negative ale temperaturilor ridicate. Haideți alături de noi să vedem cum să facem acest lucru.
Umbră suficientă
Cea mai simplă și mai eficientă metodă de reducere a riscului de supraîncălzire este asigurarea de umbră pentru animalele care pasc. Se pot folosi copaci, arbuști și adăposturi construite de dumneavoastră. Este important ca aceste zone să fie bine ventilate și să ofere spațiu suficient pentru toate animalele.
Apă suficientă
Apa este importantă în timpul verii nu numai pentru noi, ci și pentru toate animalele, nu numai pentru animalele de fermă. Băutura ar trebui să fie crescută în timpul zilelor fierbinți de vară. Așadar, asigurați-vă că animalele au acces constant la apă proaspătă și curată. Plasați adăpătoare în jurul incintei, astfel încât acestea să fie întotdeauna disponibile. De asemenea, adăpătoarele ar trebui verificate și curățate în mod regulat pentru a vă asigura că apa nu este contaminată. În timpul zilelor fierbinți, adaptați și tipul de hrană pentru animale.
Ventilare corespunzătoare în grajduri
O bună ventilare este esențială pentru animalele ținute în grajduri. Grajdurile sunt de obicei proiectate astfel încât să permită aerului să treacă liber. Dacă nu este cazul, se pot utiliza ventilatoare pentru a îmbunătăți circulația aerului. Amintiți-vă că, în cazul unei întreruperi a alimentării cu energie electrică, sunteți obligat să furnizați o sursă alternativă de energie. Nu uitați să ventilați cotețul găinilor, astfel încât acestea să nu aibă paraziți și să aibă aer proaspăt înainte de culcare.
Transportare
De asemenea, aveți grijă atunci când transportați animale. Alegeți orele de dimineață sau de seară, când nu este atât de cald, și nu uitați să respectați condițiile stabilite în legislație, cum ar fi controlul temperaturii și ventilația suficientă sau durata transportului în funcție de tipul de animal.
Controlul stării de sănătate
Controlați animalele în mod regulat și verificați starea lor de sănătate. Dacă apare o schimbare, acționați imediat. Supraîncălzirea va determina accelerarea metabolismului și, prin urmare, creșterea consumului de oxigen. Se pot observa la animal respirație rapidă și grea, dificultăți de respirație, deshidratare. În cele mai grave cazuri, pierderea conștiinței.
Dacă apare supraîncălzirea, mutați imediat animalul într-o zonă umbrită, răciți-l treptat cu apă călduță și asigurați-vă că bea. Apoi adresați-vă medicului veterinar.
Porcii care se bălăcesc în noroi pentru a se răcori pot face față destul de bine supraîncălzirii. Păsările de curte, în special puii de talie mică, stau mai rău, deoarece se deshidratează rapid chiar și în cazul unei expuneri scurte la căldură. Temperaturile ridicate au, de asemenea, un efect asupra creșterii excesive a paraziților, cum ar fi păduchii la găini, și asupra găinilor ouătoare. Calitatea cojii se deteriorează, iar ouăle tind să fie mai mici.
Protejarea animalelor împotriva supraîncălzirii include diverse tipuri de măsuri. Asigurarea umbrei, accesul suficient la apă, ventilația și monitorizarea periodică a sănătății sunt esențiale pentru reducerea riscului de supraîncălzire. Respectarea acestor practici va asigura sănătatea și bunăstarea animalelor, chiar și în timpul lunilor fierbinți de vară.
Mai multe articole
19.11.2024
Cum se pregătesc iepurii pentru iarnă?
Deși iepurii sunt animale destul de rezistente, iarna aduce anumite provocări atât pentru iepurași, cât și pentru noi, crescătorii lor. Pentru ca ei să treacă iarna sănătoși și în siguranță, trebuie să le pregătim un mediu corespunzător și să evităm ceea ce îi poate afecta. În articolul de astăzi, vom explora cum să îngrijim iepurii și cum ar trebui să arate pregătirea pentru iarnă sau îngrijirea lor în condiții de vreme rece.
15.11.2024
Poate un câine să mănânce oase?
Cu siguranță ați auzit vreodată că câinii nu ar trebui să consume oase. Pe de altă parte, unii oameni cred că oasele nu sunt dăunătoare câinilor. Adevărul este undeva la mijloc, așa că haideți să vedem împreună ce oase pot consuma câinii în siguranță.
13.11.2024
Cum să protejați labele câinelui dvs. în timpul iernii?
Distracția de iarnă este îndrăgită nu numai de copii, ci și de prietenii noștri cu patru picioare. Dar, în același timp, vremea rece și geroasă aduce neplăceri care afectează și lăbuțele câinelui. Prin urmare, îngrijirea acestora este o parte importantă a acestor zile geroase. Zăpada, stropii de sare și temperaturile sub zero grade pot provoca un disconfort semnificativ, cum ar fi iritații, crăpături sau dureri. Așadar, cum să protejați cel mai bine lăbuțele câinelui dvs. în timpul iernii?
Citește articolul