-800x800.jpg)
Găinile ouătoare: ce rase fac cele mai multe ouă
Dacă creșteți găini acasă în primul rând pentru a vă asigura că aveți întotdeauna o rezervă adecvată de ouă proaspete în bucătărie, merită să alegeți cea mai bună rasă de găini din punct de vedere al numărului de ouă pe care le poate depune. Care este cea mai bună rasă de ouătoare? Există mai multe rase care vă pot reface în mod eficient rezerva de ouă de acasă. De aceea, în acest articol, vom analiza cele mai bune găini ouătoare care fac multe ouă, fie vară sau iarnă, și unele care oferă și multă carne gustoasă.
Hibrizi
Dacă vă interesează doar să aveți cât mai multe ouă, hibrizii sunt alegerea evidentă. Ele nu sunt destinate reproducerii, ci doar producției maxime de ouă. Vă puteți aștepta la un ou de la hibrizi aproape în fiecare zi, depunând peste 300 de ouă cu coajă maro pe an. Termenul hibrid acoperă o gamă largă de găini ouătoare capabile să depună astfel de ouă. Puteți combina specii diferite în creșterea dumneavoastră. Hibrizii populari includ rasele Isabrown și Dominant. Sunt, de asemenea, populare printre crescători datorită rezistenței lor.
Leghorns
Găinile Leghorn sunt găini albe, frumoase la vedere, dar care impresionează nu numai prin aspectul lor, ci și prin numărul de ouă pe care le depun. Într-un an puteți aștepta până la 250 de ouă cu coajă albă și pură. Leghorns sunt o rasă timidă, așa că, din păcate, nu vor fi îmblânzite.
Sussex
Cu o capacitate de a depune până la 250 de ouă pe an, găinile Sussex sunt, de asemenea, una dintre cele mai bune găini ouătoare pe care le puteți avea. Cojile de ou nu au o culoare uniformă, ele pot fi de la o nuanță cremoasă pâna la maro destul de intens. Pe lângă grămada de ouă, vă veți bucura de carnea lor, gustul este cu adevărat delicios. Spre deosebire de leghorns, Sussex au o natură calmă și, prin urmare, pot fi ușor de îmblânzit - atunci nu se vor sfii să ciugulească direct din mâna dvs.,de exemplu.
Plymouths
Plymouths sunt o plăcere de ținut - sunt calme și afectuoase. Depun în jur de 200 de ouă pe an, ceea ce este mai puțin decât rasele anterioare, dar se laudă cu un nivel ridicat de conformație, așa că, atunci când va veni momentul, veți avea nu numai ouă, ci și carne din belșug. Producția mai mică de ouă în comparație cu cea a hibrizilor este cel puțin parțial compensată de cerințele mai mici de hrănire. Datorită rezistenței lor, nu veți duce lipsă de ouă nici măcar iarna.
Alimentația adecvată este esențială
În cele din urmă, merită să ne amintim că nu vă puteți aștepta la multe ouă, chiar și de la cele mai bune găini, dacă nu aveți suficientă hrană de calitate. Doar hrana potrivită și condițiile ideale de viață, combinate cu găini ouătoare din unele dintre cele mai bune rase, vă vor asigura că veți colecta zilnic ouă mari, proaspete și cu gust deosebit din cotețul dvs. de găini. Găinile ouătoare trebuie hrănite atât cât le permite ciocul.
La baza unei rații de bună calitate se află cerealele, grâul fiind o alegere bună. Cu toate acestea, grâul singur nu este suficient, în ciuda compoziției și a parametrilor dietetici adecvați; acesta are un efect asupra formării cărnii uscate și, prin urmare, trebuie suplimentat. Găinilor nu trebuie să le lipsească meiul, care este o sursă foarte bogată în minerale.
Încercați incubatoarele noastre sau coșurile de găini.
Mai multe articole

29.04.2025
Zgarda sau hamul – ce este mai bun pentru câine?
Pe piață există multe tipuri de hamuri și zgarzi. Dar cum știi care este cea mai potrivită alegere pentru prietenul tău necuvântător? Hai să analizăm împreună.
Citește articolul
29.04.2025
Cum arată anul apicol?
Munca apicultorului depinde de natură – de vreme, temperaturi și mai ales de disponibilitatea surselor naturale de hrană pentru albine. De aceea, este esențial să se urmărească ciclul anual, care include înflorirea așa-numitelor plante conducătoare. Fiecare perioadă are cerințe specifice privind îngrijirea familiilor de albine. Anul apicol poate fi împărțit în șapte perioade principale, fiecare necesitând proceduri și măsuri concrete. Hai să le analizăm împreună.

27.04.2025
Cum să crești un chinchilla?
Creșterea chinchillelor devine din ce în ce mai populară datorită aspectului lor drăgălaș, naturii prietenoase și blănii extrem de fine. Acești mici rozătoare, originari din Anzii Americii de Sud, au fost aproape exterminați în sălbăticie din cauza vânătorii pentru blana lor. Astăzi, chinchillele sunt crescute în principal ca animale de companie. Sunt animale nocturne, care dorm cea mai mare parte a zilei și devin active după lăsarea întunericului. Sunt foarte sociabile, de aceea se recomandă să fie crescute cel puțin în perechi. Durata medie de viață a chinchillelor este de 10–15 ani, uneori putând ajunge și la 20 de ani.
Citește articolul