Autor: Juraj Korim
22.02.2024
Curățarea și dezinfectarea cotețului de găini
La fel cum ne curățăm casa, trebuie să avem de asemenea grijă și de găini. Acest lucru va preveni dezvoltarea paraziților care ar putea infesta cotețul și va crea un mediu ideal pentru găini. Nu subestimați curățenia și dezinfectarea, rezultatele se vor reflecta cu siguranță în ouăle depuse și, mai ales, în sănătatea găinilor.
Cât de des trebuie curățat cotețul de găini?
O curățare completă și o dezinfectare a cotețului ar trebui să se efectueze cel puțin de două ori pe an. Și chiar acum, când cotețul se pregătește pentru noul sezon, este timpul să vă apucați de treabă. O dată pe săptămână, ar trebui să aibă loc o mică curățare a cotețului, care include curățarea adăpostului găinilor, curățarea cuiburilor și, bineînțeles, așternut nou. Nu o uitați și pe cea din cuibul de ouat. Curățați întotdeauna hrănitoarele atunci când schimbați apa și curățați-le atunci când sunt vizibil murdare, ideal ar fi cel puțin o dată pe săptămână.
Dezinfectarea cotețului pentru găini
După cum s-a scris deja, ar trebui să dezinfectăm de două ori pe an, dar și de fiecare dată când începem să creștem găini noi. Cum are loc această dezinfectare și cu ce o putem efectua?
În primul rând, scoateți tot ce puteți din coteț și curățați-l bine de pânze de păianjen și de excremente de găină. Ca dezinfectant, folosiți Savo sau un dezinfectant de suprafețe și zone conceput pentru curățarea adăposturilor pentru animale. Alternativ, puteți folosi înălbitor de var pentru a albi cotețul. Amestecați hidroxid de calciu cu vopsea albă într-un raport de 2:1, apoi aplicați cu pensula pe pereți și așteptați până când se usucă complet. Repetați procesul pentru un efect mai mare. Pentru controlul paraziților, puteți utiliza un Rebel insectidit, care funcționează ca un preventiv, dar care ucide și paraziții într-un mediu deja infestat.
Nu uitați să dezinfectați obiecte precum adăpătoarele, hrănitoarele și cuiburile. După dezinfectare, clătiți cu apă caldă și lăsați-le la soare să se usuce sau uscați-le bine.
Gata!
Și asta e tot. Nu uitați că găinile dvs. trebuie să se afle la o distanță sigură în timpul procesului de dezinfectare pentru a evita rănirea. Când le veți lăsa apoi să intre în cotețul luminos, ele vor fi în culmea fericirii.
Mai multe articole
19.11.2024
Cum se pregătesc iepurii pentru iarnă?
Deși iepurii sunt animale destul de rezistente, iarna aduce anumite provocări atât pentru iepurași, cât și pentru noi, crescătorii lor. Pentru ca ei să treacă iarna sănătoși și în siguranță, trebuie să le pregătim un mediu corespunzător și să evităm ceea ce îi poate afecta. În articolul de astăzi, vom explora cum să îngrijim iepurii și cum ar trebui să arate pregătirea pentru iarnă sau îngrijirea lor în condiții de vreme rece.
15.11.2024
Poate un câine să mănânce oase?
Cu siguranță ați auzit vreodată că câinii nu ar trebui să consume oase. Pe de altă parte, unii oameni cred că oasele nu sunt dăunătoare câinilor. Adevărul este undeva la mijloc, așa că haideți să vedem împreună ce oase pot consuma câinii în siguranță.
13.11.2024
Cum să protejați labele câinelui dvs. în timpul iernii?
Distracția de iarnă este îndrăgită nu numai de copii, ci și de prietenii noștri cu patru picioare. Dar, în același timp, vremea rece și geroasă aduce neplăceri care afectează și lăbuțele câinelui. Prin urmare, îngrijirea acestora este o parte importantă a acestor zile geroase. Zăpada, stropii de sare și temperaturile sub zero grade pot provoca un disconfort semnificativ, cum ar fi iritații, crăpături sau dureri. Așadar, cum să protejați cel mai bine lăbuțele câinelui dvs. în timpul iernii?
Citește articolul