Cum să izolați un coteț pentru găini

Autor: Juraj Korim

03.11.2023

Cum să izolați un coteț pentru găini

Iarna a venit iarna și, așa cum ne pregătim casa pentru vremea rece, trebuie să facem și casa găinilor noastre mai confortabilă. Acestea au nevoie de suficientă căldură pentru a se menține sănătoase, așa că trebuie să izolăm cotețul. În articolul următor vă vom arăta cum să faceți acest lucru.

Când este necesar să izolați cotețul?

Izolația nu trebuie să lipsească dacă găinile se află într-o zonă în care sunt frecvente înghețurile severe. De asemenea, ar trebui evitată dacă se preconizează depunerea regulată a ouălor. Cea mai bună temperatură pentru ouat este de aproximativ 20 °C pentru găini. În același timp, găinile nu vor fi nevoite să își folosească toată energia doar pentru a se încălzi.

Ce fel de izolație să folosiți?

Există mai multe opțiuni pentru izolarea unui coteț de pui. Gândiți-vă cu atenție la ce fel de izolator să folosiți înainte de a-l construi. Probabil că primul material care vă vine în minte este polistirenul sub formă de plăci. Nu este surprinzător faptul că este cel mai ieftin și mai eficient izolator, care este, de asemenea, cel mai ușor de lucrat.


O altă opțiune este lâna de fațadă, mai scumpă, dar care funcționează bine. Aceasta va rezista mulți ani într-un coteț de pui și are proprietăți excelente, cum ar fi permeabilitatea la vapori sau rezistența la foc, fiind în același timp un izolator ideal. Cu toate acestea, dacă doriți să păstrați cotețul curat și natural, puteți folosi paie, care este, de asemenea, de mare ajutor.

Procedura

Procedura de izolare a unui coteț de găini poate fi realizată de orice meșter moderat priceput. După ce ați ales izolatorul ideal, nu trebuie decât să vă apucați de treabă. În primul rând, măsurăm cotețul de găini pentru a ști de cât material vom avea nevoie. Apoi trecem la căptușeala propriu-zisă. Vom începe cu acoperișul și vom trece treptat la podea. Da, și aceasta trebuie să fie izolată pentru a menține picioarele găinilor la căldură. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este de a crea un perete dublu din lemn în care veți introduce izolația. În cazul polistirenului sau al lânii, puteți căptuși mai întâi pereții cu izolație și apoi să îi acoperiți cu scândură de lemn sau cu o placă de lemn. Suprapunerea izolației cu un alt strat este esențială, deoarece este important ca găinile să nu ciugulească materialul.

Atenție la umiditate!

Mai ales în cazul în care găinile sunt izolate, nu uitați să aerisiți în mod regulat pentru a preveni pătrunderea umezelii în interiorul cotețului.

Deci, ce părere aveți?

Este dificilă procedura noastră de izolare a unui coteț de găini? Noi credem cu tărie că nu. Așa că haideți să trecem la treabă! Găinile dvs. vă vor răsplăti cu o depunere regulată a ouălor. Și asta merită! 


Și dacă nu doriți să faceți totul singur, puteți cumpăra un coteț de găini izolat din fabrică. Noi îl avem în ofertă.

Mai multe articole

Zgarda sau hamul – ce este mai bun pentru câine?

29.04.2025

Zgarda sau hamul – ce este mai bun pentru câine?

Pe piață există multe tipuri de hamuri și zgarzi. Dar cum știi care este cea mai potrivită alegere pentru prietenul tău necuvântător? Hai să analizăm împreună.

Citește articolul
Cum arată anul apicol?

29.04.2025

Cum arată anul apicol?

Munca apicultorului depinde de natură – de vreme, temperaturi și mai ales de disponibilitatea surselor naturale de hrană pentru albine. De aceea, este esențial să se urmărească ciclul anual, care include înflorirea așa-numitelor plante conducătoare. Fiecare perioadă are cerințe specifice privind îngrijirea familiilor de albine. Anul apicol poate fi împărțit în șapte perioade principale, fiecare necesitând proceduri și măsuri concrete. Hai să le analizăm împreună.


Citește articolul
Cum să crești un chinchilla?

27.04.2025

Cum să crești un chinchilla?

Creșterea chinchillelor devine din ce în ce mai populară datorită aspectului lor drăgălaș, naturii prietenoase și blănii extrem de fine. Acești mici rozătoare, originari din Anzii Americii de Sud, au fost aproape exterminați în sălbăticie din cauza vânătorii pentru blana lor. Astăzi, chinchillele sunt crescute în principal ca animale de companie. Sunt animale nocturne, care dorm cea mai mare parte a zilei și devin active după lăsarea întunericului. Sunt foarte sociabile, de aceea se recomandă să fie crescute cel puțin în perechi. Durata medie de viață a chinchillelor este de 10–15 ani, uneori putând ajunge și la 20 de ani.

Citește articolul