Cum să alegeți vitaminele și mineralele pentru găini

Autor: Juraj Korim

09.11.2023

Cum să alegeți vitaminele și mineralele pentru găini

Vitamina D, bisglicinat de magneziu sau Tribulus Terrestris. Probabil că ați întâlnit deja aceste suplimente alimentare și poate chiar le luați în mod regulat. Ca și dumneavoastră, găinile au nevoie de suplimentarea prin vitamine și minerale concepute pentru ele. La fel ca pe noi, oamenii, acestea le vor ajuta să aibă o calitate mai bună a vieții. În acest articol, vom acoperi indicații și sfaturi despre cum să alegeți vitaminele și mineralele pentru găini și ce să căutați.

Sprijin în dezvoltarea puilor

Chiar și un pui ar trebui să primească vitamine pentru hrana păsărilor. Dar cum să vă asigurați că micuța găină are toate substanțele nutritive necesare? Nu trebuie să vă faceți griji că trebuie să pregătiți grămezi de produse de susținere de mai multe ori pe zi. Există suplimente alimentare care conțin toate vitaminele și mineralele pentru găini. Furajele pentru păsări cu vitamine asigură niveluri optime de minerale și aminoacizi și conțin necesarul zilnic total al acestora. Amestecați mixul nutritiv în hrana obișnuită a găinilor și ele nici nu vor realiza că le-ați "strecurat" ceva. 


Este important ca suplimentele alimentare să nu conțină materii prime modificate genetic și să fie fabricate din materii prime de înaltă calitate, cum ar fi furajele mineral-vitaminice pentru reproducerea și creșterea păsărilor de curte sau suplimentul mineral Vitaplastin cu mai mult de 50% carbonat de calciu.

Sprijin pentru sistemul imunitar

Sistemul imunitar este influențat de mediul în care trăiește, dar și de nivelul de minerale din sânge. Cerințele organismului se schimbă odată cu vârsta, iar hrana naturală nu este adesea suficientă pentru a oferi găinilor o protecție suficientă. Dacă există un dezechilibru în organism, acest lucru le va afecta vitalitatea - se vor înmulți mai puțin, vor dezvolta probleme de performanță și vor deveni mai sensibile la diverse boli.

Vitamine în apă, pentru găini

Reduceți riscurile asociate cu bolile prin adăugarea de substanțe de susținere în adăpător. Optimin D este de mare ajutor, servind ca un sprijin complet pentru sistemul imunitar al păsărilor de curte. Ca și în cazul furajelor combinate, vitaminele pentru găini în apă trebuie administrate în cantități rezonabile - dozele excesive sunt mai degrabă dăunătoare. Amivit Poultry este, de asemenea, potrivit pentru ameliorarea stresului provocat de efectul kuru și pentru recuperarea rapidă în timpul indispoziției. Are o tehnologie specială care previne răspândirea organismelor nedorite, împiedicând vitaminele să adere la pereții băuturilor. 


Vitamina C solubilă ar trebui să fie transmisă prietenilor cu pene în timpul tranziției dintre iarnă și primăvară, din cauza încărcăturii mari. Cantitatea variază la păsările de curte mici și la păsările de îngrășat, ceea ce poate însemna doze de până la 0,04 g pe pasăre pe zi.


Pentru a preveni proliferarea bacteriilor și a paraziților intracelulari, cum ar fi coccidia, adăugați Acidomide în lichidele găinilor. De asemenea, are marele avantaj de a ajuta la digestibilitatea proteinelor și de a reduce indigestia.

Vitamine și minerale pentru găinile ouătoare

Găinile ouătoare sunt "bine adaptate" la conținutul de minerale al găinilor ouătoare - o cantitate semnificativă de calciu, care este benefică pentru menținerea sănătății găinilor și a capacității lor de reproducere. Este unul dintre elementele care contribuie la o mai bună prelucrare a alimentelor primite. Vitaminele pentru păsări de curte includ, de asemenea, un concentrat de proteine obținut din făină de soia de înaltă calitate, care conține substanțe care sprijină nutriția completă a găinilor ouătoare în timpul ouatului.

Creșterea reproducerii

Cocoșii joacă un rol crucial în reproducerea păsărilor de curte. Aceștia au nevoie de lichid seminal de bună calitate și mobil pentru a se reproduce. Complexul specific Karnivit îi ajută să își îmbunătățească vitalitatea. Puii nou-născuți se vor naște cu mai multă greutate și imunitate. Hrăniți-i și pe ei cu acest produs pentru a le menține rezistența organismului.

Care sunt cauzele deficienței de vitamine la găini

Dacă găinile dumneavoastră au lipsă de calciu, veți observa acest lucru mai ales la subțierea cojii, care poate chiar să lipsească. Principala problemă este reprezentată de funcționarea defectuoasă a sistemului de susținere (subțierea oaselor) și a sistemului nervos. Vitamina D3, a cărei sursă este soarele în timpul verii, le va lipsi și ea din când în când prietenilor cu pene. Aceasta contribuie la procesarea corectă a calciului - se observă că suplimentarea singură poate să nu fie suficientă dacă organismul decide să nu ia vitamina suplimentară pentru păsări de curte. Vitamina A este o vitamină extrem de importantă pentru găinile ouătoare - absența aportului necesar are ca rezultat reducerea capacității de incubație datorită reducerii numărului de ouă clocite.


Nu trebuie uitate nici alte vitamine necesare pentru găini. Acidul folic joacă, de asemenea, un rol major în ouat și, prin urmare, este una dintre vitaminele esențiale pentru găini. O deficiență poate duce la muiere. Nu în ultimul rând, sodiul reglează presiunea sanguină și osmotică și ajută la menținerea pH-ului corect în sistemul digestiv. În caz contrar, un mediu acid ar putea cauza probleme stomacale. Prin urmare, o lingură de sare va asigura un aport stabil.

Câștig de cauză

Banii investiți în suplimentele nutritive vor fi răsplătiți în starea, toleranța și bunăstarea găinilor, astfel încât acestea să poată trăi în demnitate și armonie. Sperăm că nu va mai trebui să vă faceți griji cu privire la ouăle fragile și la comportamentul neobișnuit al găinilor.

Mai multe articole

Ce să nu hrănești găinile? Sau evitați ce e mai rău

30.11.2023

Ce să nu hrănești găinile? Sau evitați ce e mai rău

Dacă sunteți proprietar de păsări de curte, este important să știți ce nu trebuie consumate de găini. Ca și în cazul altor animale, există alimente care prezintă un risc pentru sănătatea găinilor. În acest articol, vă prezentăm câteva alimente care este bine să fie evitate pentru a asigura sănătatea și bunăstarea găinilor dumneavoastră.

Citește articolul
Frunze - să le adunăm sau nu?

24.11.2023

Frunze - să le adunăm sau nu?

Odată cu sosirea toamnei, apare dilema dacă trebuie sau nu să strângem frunzele cu grebla. Aceasta nu este o întrebare cu care ne confruntăm doar noi în fiecare an, ci și mulți alți grădinari ale căror opinii diferă adesea. Alăturați-vă nouă pentru a vedea care sunt opțiunile posibile.

Citește articolul
Creșterea găinilor într-un spațiu mic - la ce trebuie să fim atenți

13.11.2023

Creșterea găinilor într-un spațiu mic - la ce trebuie să fim atenți

A avea grijă de o găină acasă nu înseamnă neapărat că trebuie să dețineți o casă cu o grădină mare în care un spațiu mare este rezervat pentru găini. În anumite condiții, puteți deveni un crescător pasionat chiar și într-o dezvoltare urbană sau în locuințe mai mici din mediul rural. Cu toate acestea, condițiile nepotrivite și lipsa de respect pentru mediul înconjurător pot cauza probleme nu numai pentru păsările de curte în sine, ci și pentru dumneavoastră.

Citește articolul

Abonați-vă la newsletter

... și fiți informat despre super ofertele noastre