Cum să adaptăm creșterea găinilor la primăvară?
Pavel Frček

Autor: Pavel Frček

26.03.2024

Cum să adaptăm creșterea găinilor la primăvară?

Este perioada din an în care natura se trezește la viață nouă, așa că este un moment bun pentru a vă pregăti găinile pentru primăvară. Îngrijirea adecvată a găinilor chiar și în această perioadă poate avea un impact asupra sănătății lor, a producției de ouă și a satisfacției generale. Ce să urmăriți și ce să nu uitați în timpul pregătirii?


Curățarea cotețului

Curățenia de primăvară este esențială, așa că acordați-i multă atenție. Găinile au stat mai ales în coteț în timpul iernii, așa că trebuie să faceți o bună curățenie în mediul înconjurător. Schimbați așternutul, curățați adăpostul găinilor, curățați cuiburile și verificați dacă aveți nevoie de reparații în coteț. Adăpătoarele, hrănitoarele trebuie, de asemenea, curățate și dezinfectate. Doar puneți-le în apă fierbinte cu dezinfectant și apoi lăsați-le să se usuce bine. Întregul coteț de găini poate fi, de asemenea, dezinfectat. Citiți mai multe despre curățarea cotețului de găini în articolul "Curățarea și dezinfectarea cotețului de găini".

Protecția împotriva schimbărilor de vreme

În timpul sezonului de primăvară, nu suntem surprinși de vremea schimbătoare tipică. Chiar dacă iarna pare să se fi terminat, înghețurile de dimineață nu sunt rare. Și cum se comportă găinile și schimbările de vreme? Trebuie să le pregătiți pentru aceste schimbări și să vă asigurați că sunt protejate în mod corespunzător de ploaie, vânt și de temperaturile scăzute menționate mai sus. De asemenea, asigurați-vă că fundamentul lor este bine izolat. Țineți puii la cald în special, deoarece sunt foarte sensibili în primele săptămâni.


Nutriție

Odată cu sosirea primăverii, nevoile găinilor se schimbă. Modificări apar și în alimentație, care trebuie ajustată. Pentru a evita deshidratarea odată cu creșterea temperaturilor, poate fi necesară creșterea cantității de apă alocate. În același timp, se recomandă ajustarea compoziției hranei, astfel încât aceasta să conțină o proporție mai mare de proteine și calciu. Acești nutrienți susțin producția de ouă și vigoarea generală a găinilor. De asemenea, în incintă încep să apară alimente naturale, cum ar fi gândaci, viermi și plante potrivite pentru găini, precum păpădia și iarba verde. Dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre schimbările de dietă, citiți articolul nostru, "Au nevoie găinile de o schimbare a dietei în timpul primăverii?".


Îngrijire

Paraziții, cărora le place să își stabilească reședința în casa găinilor sau în penele lor, își fac și ei apariția. Polenizarea servește ca o prevenire naturală împotriva paraziților la găini. Așadar, oferiți-le un spațiu adecvat în care să-și poată păstra penele curate. După iarnă, verificați starea generală de sănătate a găinilor dumneavoastră. Verificați dacă sunt lipsite de paraziții menționați mai sus sau dacă prezintă semne de boli sau răni. Dacă da, acționați rapid pentru a minimiza riscul de răspândire a infecțiilor.

Pregătirea pentru incubație

Incubația puilor este, de asemenea, legată de această perioadă. Pregătiți locurile de cuibărit adecvate și asigurați condițiile necesare pentru o creștere reușită a puilor. Primăvara aduce o nouă energie în viață și noi provocări. În această perioadă a anului, este esențial să adaptați găinile și adăpostul lor pentru a le asigura sănătatea, bunăstarea și producția de ouă. Dacă aveți grijă de păsările de curte, vă veți asigura că acestea se dezvoltă și vă aduc beneficii și bucurii.

Mai multe articole

Cum să scapi de paraziții de apartament?

17.04.2024

Cum să scapi de paraziții de apartament?

Paraziții de casă, cum ar fi gândacii, furnicile, moliile sau ploșnițele, pot provoca nu numai un disconfort considerabil, ci mai ales probleme de sănătate. În cazul în care îi întâlnești, este important să acționezi rapid și eficient pentru a preveni răspândirea lor. Există mai multe modalități de a scăpa de acești chiriași nedoriți și de a te asigura că locuința ta rămâne curată și sigură. 


Citește articolul
Cum să alegeți o locuință potrivită pentru pisici?

16.04.2024

Cum să alegeți o locuință potrivită pentru pisici?

O pisică poate dormi până la 18 ore pe zi. Prin urmare, este foarte important să îi pregătim un loc confortabil și liniștit pentru a se odihni. Fiecare animal de companie trăiește în condiții diferite și are propriile nevoi. Așadar, veniți cu noi pentru a vedea ce opțiuni aveți și cum să alegeți o casă sau un pat pentru pisici.

Citește articolul
De cât spațiu au nevoie găinile?

11.04.2024

De cât spațiu au nevoie găinile?

Plănuiți să vă luați găini, dar nu știți dacă aveți suficient spațiu? De cât spațiu au nevoie, de fapt, găinile și cum le amenajezi adăpostul ideal pentru ele? Spațiul de adăpostire este unul dintre factorii cheie care le afectează sănătatea și bunăstarea. Cu toate acestea, nu există cifre exacte, fiecare găină este diferită și are nevoi diferite. Cifrele sunt doar un ghid pentru a vă oferi o idee clară despre câte ajutoare vă puteți permite în grădina dvs.


Citește articolul

Abonați-vă la newsletter

... și fiți informat despre super ofertele noastre