Unde să plasați alimentatorul pentru păsări
Pavel Frček

Autor: Pavel Frček

27.06.2024

Unde să plasați alimentatorul pentru păsări

Odată cu venirea iernii, păsările au adesea un acces mai dificil la hrană, motiv pentru care hrănitoarele pentru păsări sunt foarte importante în grădinile și împrejurimile noastre. Acestea vor oferi hrană esențială pentru păsări și vom putea observa varietatea mare de specii care aleg să viziteze hrănitoarele pentru păsări. Dacă sunteți interesați de modul în care păsările supraviețuiesc iarna, citiți articolul nostru "Cum supraviețuiesc păsările pe timp de iarnă". 

Locațiile de hrănire a păsărilor

Gândiți-vă strategic atunci când vă amplasați hrănitoarea pentru păsări. Alimentatorul pentru păsări trebuie să fie într-un loc sigur, unde va fi protejat de prădători, cum ar fi pisicile. Acestea sunt capabile să se cațere pe trunchiul unui copac pentru a ajunge la hrănitoare. Prin urmare, alegeți o poziție ridicată, la cel puțin un metru și jumătate deasupra solului, cât mai departe de trunchi, astfel încât păsările să fie cât mai în siguranță la hrănitoare și să aibă o vedere clară în cazul în care se apropie un pericol. De asemenea, asigurați-vă că zona din jurul hrănitoarei este liberă și că drumul spre ea nu este obstrucționat de crengi sau alte obiecte, astfel încât păsările să aibă un mediu confortabil în interiorul și în jurul hrănitoarei.  

Dacă este posibil, amplasați hrănitoarea aproape de tufișuri, copaci sau alte adăposturi unde păsările se pot ascunde de vremea aspră sau de prădătorii menționați mai sus. Adăpostul ideal este un adăpost pentru păsări care este rezistent la toate condițiile meteorologice și la hoții de cuiburi.  

Evitați amplasarea hrănitorului prea aproape de ferestre pentru a preveni ciocnirea păsărilor cu suprafețele de sticlă. Astfel de accidente pot fi fatale pentru păsări. Așadar, dacă amplasați hrănitorul pe un balcon sau pe pervazul ferestrei, concentrați-vă pe plasarea hrănitorului aproape de fereastra unde aveți perdele și draperii.  

În cele din urmă, locația ar trebui să fie liniștită, nu în apropierea drumurilor aglomerate, și clară, astfel încât păsările să știe întotdeauna ce se întâmplă în jurul lor.  

Hrănirea păsărilor

Dacă aveți un loc potrivit, urmează întrebarea ce să puneți în hrănitorul pentru păsări. Oferiți păsărilor o varietate de alimente, cum ar fi semințe, de preferință semințe de floarea-soarelui, nuci, fructe uscate sau bile de seu. Porumbeii și vrăbiile vor primi și boabe de cereale. De asemenea, se pot achiziționa amestecuri de hrană prefabricate, care conțin tot ceea ce au nevoie pentru a supraviețui. O varietate de hrană va atrage diferite specii de păsări, așa că este important să alegeți hrana potrivită pentru păsările de exterior. Totuși, acest lucru nu înseamnă să le oferiți resturi de la cină. Mâncarea nu trebuie să fie picantă, prea gătită și, cu siguranță, nu trebuie să fie stricată. De când să le hrăniți? Începeți în cursul lunii octombrie, astfel încât păsările să se obișnuiască cu locul și să știe unde să meargă iarna.  

Îngrijirea alimentatorului pentru păsări și a păsărilor

Curățați regulat hrănitoarea pentru păsări de resturile de mâncare și îndepărtați murdăria. Nu numai că o hrănitoare curată va atrage mai multe păsări, dar va preveni și răspândirea bolilor.  

Și cum să hrăniți păsările? Nu uitați să refaceți în mod continuu hrana, mai ales în timpul înghețurilor, când păsările au nevoi energetice sporite pentru a-și menține temperatura corpului.  

Un alimentator pentru păsări este o modalitate excelentă de a ajuta la protejarea și îngrijirea păsărilor în timpul lunilor de iarnă. Creați un spațiu în care păsările dvs. să se simtă în siguranță și ajutați-le să supraviețuiască celor câteva luni grele.  

Mai multe articole

Conținutul unui ou de prepeliță?

18.07.2024

Conținutul unui ou de prepeliță?

Știți ce se ascunde sub coaja mică cu pete fine? Un mic miracol. Ouăle de prepeliță pot părea mici, dar sunt pline de vitamine și nutriție. Mai mult, datorită gustului lor delicios, ele și-au câștigat chiar locul în gastronomia și cultura mondială.

Citește articolul
Cum funcționează capcana foto?

15.07.2024

Cum funcționează capcana foto?

Mai întâi trebuie să explicăm ce este o capcană foto. Este de fapt un dispozitiv  proiectat pentru a face automat fotografii sau clipuri video scurte, chiar și în condiții extreme. Acesta își găsește de obicei utilizarea în natură. Este utilizat în principal pentru a monitoriza fauna sălbatică, dar poate fi folosit și în cabană sau grădină cu scopul de a asigura securitatea. 
Citește articolul
Cum cu tunsul oilor

12.07.2024

Cum cu tunsul oilor

Știați că este o cerință legală să tundeți oile cel puțin o dată pe an? Tunsul oilor este un proces esențial pentru îngrijirea oilor și prelucrarea lânii. În acest articol vom analiza modul în care se efectuează tunsul. 

Citește articolul

Abonați-vă la newsletter

... și fiți informat despre super ofertele noastre