Alegerea ușilor automate pentru cotețe de găini
Pavel Frček

Autor: Pavel Frček

09.06.2022

Alegerea ușilor automate pentru cotețe de găini

Creșterea găinilor și a altor păsări de curte este, în general, relativ ușoară, dar există lucruri care o fac dificilă. Una dintre cele mai importante este necesitatea de a închide ușa cotețului în fiecare seară și de a o deschide din nou în fiecare dimineață, și care ar trebui să rămână închisă peste noapte pentru a preveni vizitatorii nedoriți sub forma prădătorilor, cum ar fi nevăstuicile, dihorii, vulpile sau pisicile. Din fericire, se poate renunța la această responsabilitate atunci când ușile automate se ocupă de aceste sarcini. Citiți mai departe pentru a afla cum vă pot ușura viața ușile automate și ce trebuie să căutați atunci când alegeți una, astfel încât să puteți alege una care să funcționeze exact așa cum vă doriți.

Care este scopul ușii automate pentru cotețul de găini?

După cum am menționat în introducere, scopul principal al unei uși automate pentru coteț este de a oferi o protecție eficientă împotriva prădătorilor, fără a vă mai face griji cu privire la închiderea și deschiderea manuală a ușii. Nu numai că nu trebuie să mergeți la coteț seara și dimineața devreme, dar nici nu trebuie să vă gândiți la aceste sarcini. Chiar și un deținător conștiincios poate uita ocazional să facă unele dintre aceste lucruri și să regrete. Dacă uitați să închideți o dată ușa poate avea consecințe fatale pentru păsările dumneavoastră.

Cum să alegeți o ușă automată

Dacă sunteți interesat de ușile automate și doriți să vă modernizați cotețul cu ele, este timpul să începeți să alegeți una. Mai jos sunt prezentate criteriile de selecție de bază și diferitele opțiuni pe care le aveți în cadrul acestora.

Modul de funcționare

Modul de funcționare determină modul de deschidere și închidere a ușii. Funcționarea ușii poate fi controlată fie de un mecanism de temporizare, fie de un senzor de lumină (întrerupător de apus). Pentru unele unități de control este posibilă, de asemenea, selectarea oricărei combinații a acestor două metode, astfel încât puteți alege dintre următoarele opțiuni:

  • deschiderea și închiderea cu un temporizator
  • deschiderea cu temporizator și închiderea cu întrerupătorul crepuscular
  • eschiderea cu întrerupătorul crepuscular și închiderea cu temporizator
  • deschiderea și închiderea la comutatorul crepuscular


Alimentare

În mod evident, ușile automate au nevoie de o sursă de energie pentru a funcționa. În cazul în care cotețul nu este conectat la rețeaua electrică, ceea ce este destul de frecvent, atunci nu există altă opțiune decât să alegeți o ușă cu baterii. Bateriile pot menține ușa în sus și în jos pentru o perioadă lungă de timp, astfel încât nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la acest tip de alimentare cu energie. Cu toate acestea, se recomandă schimbarea bateriilor o dată pe an. A doua metodă de alimentare este alimentarea de la rețeaua electrică, de obicei prin intermediul unui adaptor de 12 V.


Dimensiunea ușii

Ușile sunt disponibile în diferite dimensiuni. Ușile mai mici sunt concepute pentru găini, în timp ce ușile mai mari trebuie alege dacă țineți rațe sau gâște, de exemplu, pentru ca acestea să poată intra cu ușurință în coteț (coteț pentru rațe, coteț pentru gâște).


Uși automate pentru cotețe

Nu numai că puteți găsi în magazine seturi complete de uși automate, care includ atât ușa în sine, cu șine de ghidare, cât și componentele electronice necesare, dar puteți cumpăra aceste piese și separat. Kiturile sunt cea mai frecventă alegere, în care primiți tot ce aveți nevoie în pachet, dar uneori poate fi mai convenabil să obțineți doar una dintre cele două părți de bază. Cutia electronică în sine este utilă în cazul în care vechile electronice se strică și ușa este încă funcțională sau dacă doriți să vă faceți singur ușa. Pe de altă parte, ușa în sine poate fi utilă atunci când ați selectat electronice care se potrivesc exact nevoilor dumneavoastră, livrate fără ușă.

Merită subliniat faptul că ușile automate pentru cotețe sunt produse universale din punct de vedere dimensional pentru toate tipurile de cotețe, așa că este posibil să fie nevoie să vă arătați unele dintre abilitățile de bricolaj atunci când le instalați. Dacă sunteți pe cale să cumpărați sau să construiți un coteț pentru găini și doriți să montați o ușă automată, merită să vă gândiți din timp la acest lucru.

Mai multe articole

Alegerea ușilor automate pentru cotețe de găini

09.06.2022

Alegerea ușilor automate pentru cotețe de găini

Creșterea găinilor și a altor păsări de curte este, în general, relativ ușoară, dar există lucruri care o fac dificilă.

Citește articolul
Cum să începeți creșterea rațelor?

17.05.2022

Cum să începeți creșterea rațelor?

Dacă aveți o curte în spatele casei de la țară pentru care căutați o utilizare practică, o soluție posibilă este să creșteți păsări de curte atât pentru uz, cât și pentru plăcere.

Citește articolul
Cum să alegeți corect un incubator?

14.07.2020

Cum să alegeți corect un incubator?

Răspunsurile la cele mai frecvente întrebări despre cum să alegeți incubatorul potrivit.

Citește articolul

Abonați-vă la newsletter

... și fiți informat despre super ofertele noastre