Gard electric - cum funcționează
Pavel Frček

Autor: Pavel Frček

08.07.2024

Gard electric - cum funcționează

Gardul electric este un dispozitiv eficient care este folosit ca barieră pentru a proteja siguranța animalului  împotriva evadării. Cu toate acestea, poate fi folosit și pentru a proteja de oaspeți nepoftiți. Știți cum se instalează un gard electric și care sunt principiile care stau la baza eficienței acestora? 


Modul de funcționare

Cum funcționează un gard electric? În primul rând, este necesar să respectați schema de conectare a gardului electric. Gardurile electrice funcționează pe baza principiului unui circuit electric închis între pământ și conductorul gardului. Partea principală o formează generatorul de rețea, care generează impulsuri electrice scurte cu putere redusă. Acestea sunt trimise către gardul care este întins în jurul perimetrului zonei pe care dorim să o protejăm. Dacă animalul atinge sârmele , acesta primește un șoc de la gardul electric, care nu prezintă niciun pericol. Curentul electric trece apoi în pământ și se întoarce la generator prin intermediul barelor de împământare.


Componentele principale

Dacă doriți să construiți un gard electric, nu ar trebui să vă lipsească niciodată aceste componente. Este foarte important ca generatorul să genereze tensiunea electrică care se află în sârmele de la gard. Această sursă de alimentare a gardului electric poate varia în ceea ce privește modul de alimentare și puterea sa. De exemplu, acestea pot fi alimentate de la rețea, care se conectează direct la o priză, sau combinate, care pot fi alimentate și de o baterie. Pentru a vă asigura că totul funcționează așa cum trebuie, este esențial să furnizați un conductor corespunzător. Cele mai utilizate sunt sârma de oțel, sârma zincată sau șnurul de plastic cu fibre metalice. De asemenea, conductorul trebuie să fie așezat astfel încât să fie separat de pământ. Pentru aceasta, se folosesc stâlpi neconductori pe care acesta este amplasat. Pentru o funcționare corespunzătoare, este important, totodată, ca gardul să fie bine legat la pământ. De aceea, trebuie să se folosească o bară de împământare pentru a închide circuitul și a întoarce impulsul electric la sursa de alimentare. 


Aruncați o privire la seturile noastre complete, astfel încât să nu uitați nicio componentă importantă. 

Cum percep animalele gardul electric?

Atunci când animalul se atinge de gard, impulsul provoacă un șoc scurt și neplăcut, care, totuși, nu creează niciun risc. Această senzație neplăcută determină animalul să se îndepărteze de gard și ulterior să îl evite. 


Siguranța și întreținerea

Atunci când sunt instalate și întreținute corespunzător, gardurile sunt sigure atât pentru oameni, cât și pentru animale. De aceea, este important să verificați în mod regulat starea sârmelor, a conexiunilor cu barele de pământ și a generatorului. Dacă generatorul este alimentat de o baterie, aceasta trebuie, de asemenea, verificată în mod regulat și schimbată dacă este necesar.


Gardurile electrice sunt o soluție eficientă pentru a ține animalele într-o zonă sigură sau pentru a le proteja de dăunători. Utilizarea lor este complet sigură și nu cauzează niciun accident animalelor. Instalarea corectă și îngrijirea lor regulată va asigura o eficiență pe termen lung. 


Mai multe articole

Conținutul unui ou de prepeliță?

18.07.2024

Conținutul unui ou de prepeliță?

Știți ce se ascunde sub coaja mică cu pete fine? Un mic miracol. Ouăle de prepeliță pot părea mici, dar sunt pline de vitamine și nutriție. Mai mult, datorită gustului lor delicios, ele și-au câștigat chiar locul în gastronomia și cultura mondială.

Citește articolul
Cum funcționează capcana foto?

15.07.2024

Cum funcționează capcana foto?

Mai întâi trebuie să explicăm ce este o capcană foto. Este de fapt un dispozitiv  proiectat pentru a face automat fotografii sau clipuri video scurte, chiar și în condiții extreme. Acesta își găsește de obicei utilizarea în natură. Este utilizat în principal pentru a monitoriza fauna sălbatică, dar poate fi folosit și în cabană sau grădină cu scopul de a asigura securitatea. 
Citește articolul
Cum cu tunsul oilor

12.07.2024

Cum cu tunsul oilor

Știați că este o cerință legală să tundeți oile cel puțin o dată pe an? Tunsul oilor este un proces esențial pentru îngrijirea oilor și prelucrarea lânii. În acest articol vom analiza modul în care se efectuează tunsul. 

Citește articolul

Abonați-vă la newsletter

... și fiți informat despre super ofertele noastre