Autor: Luboš Burda
12.09.2023
Cum se face cidru de mere de casă?
Știați că 21 octombrie este Ziua Internațională a Mărului Autohton? Cum altfel să o sărbătorim decât făcând un cidru de casă. Veniți alături de noi pentru a afla cum.
Pregătire
La fel ca în cazul tuturor rețetelor, importantă este alegerea ingredientelor potrivite. Aici este important să verificăm gradul de coacere al merelor, astfel, alegem întotdeauna merele coapte, cu sâmburi negri sau negrișori. De asemenea, puteți folosi mere care au căzut, au fost atacate de dăunători sau sunt afectate de crustă. Cu toate acestea, nu se vor folosi fructe putrede, care ar afecta negativ gustul cidrului. Spălați merele și treceți la următoarea parte - zdrobirea.
Progresul
Zdrobiți merele spălate. Pentru cantități mai mari de fructe, folosiți un zdrobitor, care este disponibil în două versiuni - electric și mecanic. Cu cel electric, munca este foarte simplă, trebuie doar să porniți mașina de mărunțit și să introduceți fructele. În rest, mașina de mărunțit se ocupă singură de tot. Cu cel mecanic, trebuie să vă folosiți puțin din forțele proprii, dar avantajul este că nu trebuie să găsiți un loc cu acces la electricitate.
Odată ce fructele sunt zdrobite, trecem la presă cât mai repede posibil pentru a preveni oxidarea și întunecarea sucului. Pentru presare folosim o presă din lemn. Presele diferă în principal prin capacitatea maximă a fructelor care urmează să fie prelucrate. Așadar, gândiți-vă bine la volumul optim pentru dumneavoastră. Capturăm sucul presat în recipiente curate și apoi îl depozităm într-un mediu răcoros, unde rezistă maximum o săptămână, astfel încât nu este nevoie de o prelucrare ulterioară.
Turnați cidrul rece în sticlele pe care le alegeți, dar nu le umpleți până la refuz pentru conservarea ulterioară, deoarece volumul lichidului crește la încălzire.
Conservare
După ce sticlele sunt umplute, putem trece la conservare. Aici avem două opțiuni cu privire la modul în care să procedăm cu procesul de conservare. Totuși, aveți mare grijă, deoarece ambele proceduri au în vedere o atenție sporită.
Pentru prima variantă, folosim un vas mare de conservare, în care așezăm sticlele cu cidru și apoi turnăm apă până la gâtul sticlelor. Așezăm vasul pe aragaz și monitorizăm temperatura apei. Când temperatura ajunge la 75-80 °C, scoatem sticlele, le închidem cu dopuri și le așezăm în poziție orizontală.
A doua opțiune este să încălziți mustul. Când mustul atinge 85 °C, scoateți-l de pe aragaz și începeți să umpleți sticlele curate și fierbinți. Sticlele fierbinți ajută la sterilizare și, de asemenea, evită riscul ca acestea să se spargă atunci când se toarnă mustul fierbinte. Se închid ulterior dopurile de plută și se pun pe o parte.
Gata, am terminat
După cum puteți vedea, fabricarea cidrului nu este atât de complicată pe cât pare. Așa că nu ezitați și începeți să prelucrați singuri surplusul din grădina dumneavoastră. Suntem convinși că vă va face plăcere.
Mai multe articole
19.11.2024
Cum se pregătesc iepurii pentru iarnă?
Deși iepurii sunt animale destul de rezistente, iarna aduce anumite provocări atât pentru iepurași, cât și pentru noi, crescătorii lor. Pentru ca ei să treacă iarna sănătoși și în siguranță, trebuie să le pregătim un mediu corespunzător și să evităm ceea ce îi poate afecta. În articolul de astăzi, vom explora cum să îngrijim iepurii și cum ar trebui să arate pregătirea pentru iarnă sau îngrijirea lor în condiții de vreme rece.
15.11.2024
Poate un câine să mănânce oase?
Cu siguranță ați auzit vreodată că câinii nu ar trebui să consume oase. Pe de altă parte, unii oameni cred că oasele nu sunt dăunătoare câinilor. Adevărul este undeva la mijloc, așa că haideți să vedem împreună ce oase pot consuma câinii în siguranță.
13.11.2024
Cum să protejați labele câinelui dvs. în timpul iernii?
Distracția de iarnă este îndrăgită nu numai de copii, ci și de prietenii noștri cu patru picioare. Dar, în același timp, vremea rece și geroasă aduce neplăceri care afectează și lăbuțele câinelui. Prin urmare, îngrijirea acestora este o parte importantă a acestor zile geroase. Zăpada, stropii de sare și temperaturile sub zero grade pot provoca un disconfort semnificativ, cum ar fi iritații, crăpături sau dureri. Așadar, cum să protejați cel mai bine lăbuțele câinelui dvs. în timpul iernii?
Citește articolul