Cum să izolați un coteț pentru găini

Autor: Juraj Korim

03.11.2023

Cum să izolați un coteț pentru găini

Iarna a venit iarna și, așa cum ne pregătim casa pentru vremea rece, trebuie să facem și casa găinilor noastre mai confortabilă. Acestea au nevoie de suficientă căldură pentru a se menține sănătoase, așa că trebuie să izolăm cotețul. În articolul următor vă vom arăta cum să faceți acest lucru.

Când este necesar să izolați cotețul?

Izolația nu trebuie să lipsească dacă găinile se află într-o zonă în care sunt frecvente înghețurile severe. De asemenea, ar trebui evitată dacă se preconizează depunerea regulată a ouălor. Cea mai bună temperatură pentru ouat este de aproximativ 20 °C pentru găini. În același timp, găinile nu vor fi nevoite să își folosească toată energia doar pentru a se încălzi.

Ce fel de izolație să folosiți?

Există mai multe opțiuni pentru izolarea unui coteț de pui. Gândiți-vă cu atenție la ce fel de izolator să folosiți înainte de a-l construi. Probabil că primul material care vă vine în minte este polistirenul sub formă de plăci. Nu este surprinzător faptul că este cel mai ieftin și mai eficient izolator, care este, de asemenea, cel mai ușor de lucrat.


O altă opțiune este lâna de fațadă, mai scumpă, dar care funcționează bine. Aceasta va rezista mulți ani într-un coteț de pui și are proprietăți excelente, cum ar fi permeabilitatea la vapori sau rezistența la foc, fiind în același timp un izolator ideal. Cu toate acestea, dacă doriți să păstrați cotețul curat și natural, puteți folosi paie, care este, de asemenea, de mare ajutor.

Procedura

Procedura de izolare a unui coteț de găini poate fi realizată de orice meșter moderat priceput. După ce ați ales izolatorul ideal, nu trebuie decât să vă apucați de treabă. În primul rând, măsurăm cotețul de găini pentru a ști de cât material vom avea nevoie. Apoi trecem la căptușeala propriu-zisă. Vom începe cu acoperișul și vom trece treptat la podea. Da, și aceasta trebuie să fie izolată pentru a menține picioarele găinilor la căldură. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este de a crea un perete dublu din lemn în care veți introduce izolația. În cazul polistirenului sau al lânii, puteți căptuși mai întâi pereții cu izolație și apoi să îi acoperiți cu scândură de lemn sau cu o placă de lemn. Suprapunerea izolației cu un alt strat este esențială, deoarece este important ca găinile să nu ciugulească materialul.

Atenție la umiditate!

Mai ales în cazul în care găinile sunt izolate, nu uitați să aerisiți în mod regulat pentru a preveni pătrunderea umezelii în interiorul cotețului.

Deci, ce părere aveți?

Este dificilă procedura noastră de izolare a unui coteț de găini? Noi credem cu tărie că nu. Așa că haideți să trecem la treabă! Găinile dvs. vă vor răsplăti cu o depunere regulată a ouălor. Și asta merită! 


Și dacă nu doriți să faceți totul singur, puteți cumpăra un coteț de găini izolat din fabrică. Noi îl avem în ofertă.

Mai multe articole

Cum se pregătesc iepurii pentru iarnă?

19.11.2024

Cum se pregătesc iepurii pentru iarnă?

Deși iepurii sunt animale destul de rezistente, iarna aduce anumite provocări atât pentru iepurași, cât și pentru noi, crescătorii lor. Pentru ca ei să treacă iarna sănătoși și în siguranță, trebuie să le pregătim un mediu corespunzător și să evităm ceea ce îi poate afecta. În articolul de astăzi, vom explora cum să îngrijim iepurii și cum ar trebui să arate pregătirea pentru iarnă sau îngrijirea lor în condiții de vreme rece.

Citește articolul
Poate un câine să mănânce oase?

15.11.2024

Poate un câine să mănânce oase?

Cu siguranță ați auzit vreodată că câinii nu ar trebui să consume oase. Pe de altă parte, unii oameni cred că oasele nu sunt dăunătoare câinilor. Adevărul este undeva la mijloc, așa că haideți să vedem împreună ce oase pot consuma câinii în siguranță.

Citește articolul
Cum să protejați labele câinelui dvs. în timpul iernii?

13.11.2024

Cum să protejați labele câinelui dvs. în timpul iernii?

Distracția de iarnă este îndrăgită nu numai de copii, ci și de prietenii noștri cu patru picioare. Dar, în același timp, vremea rece și geroasă aduce neplăceri care afectează și lăbuțele câinelui. Prin urmare, îngrijirea acestora este o parte importantă a acestor zile geroase. Zăpada, stropii de sare și temperaturile sub zero grade pot provoca un disconfort semnificativ, cum ar fi iritații, crăpături sau dureri. Așadar, cum să protejați cel mai bine lăbuțele câinelui dvs. în timpul iernii? 

Citește articolul

Abonați-vă la newsletter

... și fiți informat despre super ofertele noastre