Cum să faci un lucru mai bun în timpul iernii?

Autor: Juraj Korim

14.12.2023

Cum să faci un lucru mai bun în timpul iernii?

Pentru animalele sălbatice, sezonul de iarnă este foarte dificil pentru supraviețuire. Dacă nu acumulează suficiente rezerve de grăsime înainte de iarnă, pot muri. Acest lucru se întâmplă și în cazul în care în hrănitori se aduce hrană nepotrivită. Așadar, cum putem să le ușurăm viața animalelor în timpul iernii fără a le face rău?

Când să începem?

Opinia generală este că este necesar să se hrănească doar iarna, atunci când temperaturile au scăzut sub zero grade și solul este acoperit de zăpadă. Cu toate acestea, nu este cazul. Este indicat să începem toamna, pentru ca animalele să aibă timp să își formeze o rezervă suficientă de grăsime. Odată cu sosirea iernii, supraviețuirea va fi mai ușoară. Chiar și așa, este necesar să ajutați animalele din pădure în timpul gerului, pentru ca acestea să nu intre, de exemplu, peste copacii dumneavoastră.

Ce să le oferim?

Nu toate alimentele pe care le aducem în hrănitor vor avea un efect benefic asupra tractului digestiv al vânatului. Iată o listă de bază cu ce puteți fi siguri că nu veți da greș. Iar dacă nu sunteți sigur în privința alimentelor, întrebați-i pe vânătorii dumneavoastră, ei vă vor sfătui cu plăcere.


Sarea este o hrană suplimentară esențială, care va reface mineralele necesare și va ajuta la o digestie corectă. Sarea ar trebui să fie dată sub formă de sare de lingură sau sare de masă sub formă de bulgări. De asemenea, sunt disponibile și paste, de exemplu, pentru a fi întinse pe butuc și întărite.


Hrana este împărțită în continuare în trei secțiuni, fiecare dintre acestea urmând să fie inclusă în alimentator. Prima este furajul grosier, care este cea mai naturală hrană pentru vânat. Printre acestea se numără fânul, trifoiul, ierburile, plantele anuale, lucerna și zmeura uscată. Este esențial ca aceste alimente să fie uscate corespunzător.


Cealaltă componentă este hrana pe bază de cereale, care include cerealele, dar numai ovăzul este potrivit pentru vânat, deoarece sunt singurele care nu provoacă probleme digestive. Castanele, ghindele, mazărea, porumbul sau hrișca se vor potrivi de minune. Cu toate acestea, nu trebuie să se exagereze cu nimic, așa că aveți grijă mai ales la castane, care provoacă indigestie în cantități mari. Este recomandat să oferiți aceste alimente încă din toamnă, deoarece ele reprezintă principala sursă de energie și ajută animalele de vânat să își constituie o rezervă suficientă de grăsime.


Pentru a reface lichidele și vitaminele, se administrează alimente cărnoase, care includ fructe - merele, perele, prunele sau caisele sunt cele mai potrivite - și legume - cartofi, morcovi sau sfeclă furajeră.

Cum rămâne cu produsele de panificație?

În principiu, nu recomandăm ca produsele de patiserie uscate să fie prezentate, pentru a evita problemele digestive. Ar trebui să fie uscate cu mare grijă, să nu fie sărate, să nu fie umplute și cu siguranță să nu fie mucegăite. Pentru a preveni ca patiseria să absoarbă și mai multă umezeală, ar trebui să fie servită atunci când este înghețată. Dacă este umedă, poate fi fatală. La fel se întâmplă și cu alte alimente umane. Prin urmare, este mai bine să evitați cu totul aceste alimente, deoarece nu sunt tocmai recomandate.

Unde să plasați hrana?

Hrănitoarele sunt cea mai bună alegere pentru plasarea hranei. Dacă nu cunoașteți niciunul în zona dumneavoastră, întrebați vânătorii. Aceștia sunt responsabili pentru toată îngrijirea și hrănirea animalelor. O altă opțiune este să plasați hrana pe sol, unde animalele o pot găsi cu ușurință. Cu toate acestea, va arăta mai îngrijit în alimentator.


Așadar, să nu uităm de animalele aflate în pericol din cauza frigului și să le oferim nutrienții de care au nevoie. Dacă respectăm regulile de bază, le putem ajuta considerabil.

Mai multe articole

Cum se pregătesc iepurii pentru iarnă?

19.11.2024

Cum se pregătesc iepurii pentru iarnă?

Deși iepurii sunt animale destul de rezistente, iarna aduce anumite provocări atât pentru iepurași, cât și pentru noi, crescătorii lor. Pentru ca ei să treacă iarna sănătoși și în siguranță, trebuie să le pregătim un mediu corespunzător și să evităm ceea ce îi poate afecta. În articolul de astăzi, vom explora cum să îngrijim iepurii și cum ar trebui să arate pregătirea pentru iarnă sau îngrijirea lor în condiții de vreme rece.

Citește articolul
Poate un câine să mănânce oase?

15.11.2024

Poate un câine să mănânce oase?

Cu siguranță ați auzit vreodată că câinii nu ar trebui să consume oase. Pe de altă parte, unii oameni cred că oasele nu sunt dăunătoare câinilor. Adevărul este undeva la mijloc, așa că haideți să vedem împreună ce oase pot consuma câinii în siguranță.

Citește articolul
Cum să protejați labele câinelui dvs. în timpul iernii?

13.11.2024

Cum să protejați labele câinelui dvs. în timpul iernii?

Distracția de iarnă este îndrăgită nu numai de copii, ci și de prietenii noștri cu patru picioare. Dar, în același timp, vremea rece și geroasă aduce neplăceri care afectează și lăbuțele câinelui. Prin urmare, îngrijirea acestora este o parte importantă a acestor zile geroase. Zăpada, stropii de sare și temperaturile sub zero grade pot provoca un disconfort semnificativ, cum ar fi iritații, crăpături sau dureri. Așadar, cum să protejați cel mai bine lăbuțele câinelui dvs. în timpul iernii? 

Citește articolul

Abonați-vă la newsletter

... și fiți informat despre super ofertele noastre