Ce implică creșterea struților?
Pavel Frček

Autor: Pavel Frček

21.03.2024

Ce implică creșterea struților?

Struțul, o pasăre care aleargă, poate impresiona nu numai prin mărimea și viteza sa, ci și prin caracteristicile sale. Deși nu pare, este relativ ușor să întreții unul în condițiile noastre. Creșterea struților este un domeniu fascinant al agriculturii, dar și o oportunitate interesantă pentru antreprenori.


De ce să creștem struți?

Struții sunt cunoscuți pentru soliditatea și rezistența lor la diferite condiții climatice. Acest lucru îi face potriviți pentru reproducere într-o varietate de medii. Dacă vă decideți să creșteți struți, luați în considerare și vârsta la care trăiesc. Ei pot fi alături de dumneavoastră între 30 și 50 de ani. Așa că este important să țineți cont de acest lucru.


Struții au un timp de creștere mai lung decât alte păsări de curte, dar așteptarea merită. Carnea roșie de struț este bogată în proteine și săracă în grăsimi și se spune chiar că este mai sănătoasă decât carnea de curcan. Ouăle de struț sunt, de asemenea, foarte apreciate pentru mărimea și aroma lor bogată. Unul dintre aceste ouă poate susține până la 24 de găini și poate hrăni până la 10 persoane. Există, de asemenea, utilizări pentru pene, care sunt folosite pentru a face diverse decorațiuni sau evantaie, sau pentru piele, al cărei preț este comparabil cu cel al pielii de crocodil.


Dacă vă este frică de câini, struțul poate juca și rolul de câine de pază. Aveți încredere că, dacă cineva încearcă să intre pe proprietatea dumneavoastră, veți ști imediat.

Unde să-i plasăm?

Pentru o creștere reușită a struților, este important să se asigure un spațiu suficient de mare. Deoarece sunt alergători și pot atinge viteze de până la 70 km/h, au nevoie de o incintă foarte mare. Cel mai adesea se cresc un mascul și două femele. În acest caz, veți avea nevoie de cel puțin 1.000 m2. La fel ca în cazul multor alte animale, preferă un loc liniștit. De asemenea, trebuie să oferiți o incintă puternică și sigură pentru a vă asigura că struțul nu scapă. Înălțimea gardului trebuie să fie de cel puțin 1,8 m. Apoi, tot ceea ce este necesar este un mic adăpost sau un hambar cu posibilitatea de a separa femela de mascul. Chiar și iarna, struțul nu are nevoie de nimic altceva, deoarece poate rezista cu ușurință la temperaturi de până la -20 °C.


Cu ce să hrăniți struțul?

În această privință, struțul este puțin pretențios. Își găsește cea mai mare parte a hranei direct pe pășune, unde caută în principal lucernă și trifoi. Pentru a vă asigura că nu-i lipsește nimic, completați-i dieta cu fân, furaje verzi sau adăugați un amestec de furaje suplimentare care stimulează creșterea rapidă și conține vitamine și minerale. De asemenea, ar trebui să aibă la dispoziție apă curată pe tot parcursul zilei. În mod categoric, nu hrăniți struțul cu resturi din bucătăria dvs. sau alte gustări destinate oamenilor.


Piață și vânzări

Piața cărnii și a ouălor de struț este în continuă dezvoltare, iar interesul pentru aceste produse este în creștere. Multe restaurante și magazine alimentare caută produse de calitate și originale pentru clienții lor. Acest lucru oferă o mare oportunitate de a vinde produse de struț.


Creșterea struților este o alternativă interesantă în sectorul agricol, oferind o gamă largă de oportunități pentru antreprenori și fermieri. Cu toate acestea, este important să se asigure o îngrijire și condiții adecvate pentru a le asigura sănătatea și confortul.

Mai multe articole

Cum să scapi de paraziții de apartament?

17.04.2024

Cum să scapi de paraziții de apartament?

Paraziții de casă, cum ar fi gândacii, furnicile, moliile sau ploșnițele, pot provoca nu numai un disconfort considerabil, ci mai ales probleme de sănătate. În cazul în care îi întâlnești, este important să acționezi rapid și eficient pentru a preveni răspândirea lor. Există mai multe modalități de a scăpa de acești chiriași nedoriți și de a te asigura că locuința ta rămâne curată și sigură. 


Citește articolul
Cum să alegeți o locuință potrivită pentru pisici?

16.04.2024

Cum să alegeți o locuință potrivită pentru pisici?

O pisică poate dormi până la 18 ore pe zi. Prin urmare, este foarte important să îi pregătim un loc confortabil și liniștit pentru a se odihni. Fiecare animal de companie trăiește în condiții diferite și are propriile nevoi. Așadar, veniți cu noi pentru a vedea ce opțiuni aveți și cum să alegeți o casă sau un pat pentru pisici.

Citește articolul
De cât spațiu au nevoie găinile?

11.04.2024

De cât spațiu au nevoie găinile?

Plănuiți să vă luați găini, dar nu știți dacă aveți suficient spațiu? De cât spațiu au nevoie, de fapt, găinile și cum le amenajezi adăpostul ideal pentru ele? Spațiul de adăpostire este unul dintre factorii cheie care le afectează sănătatea și bunăstarea. Cu toate acestea, nu există cifre exacte, fiecare găină este diferită și are nevoi diferite. Cifrele sunt doar un ghid pentru a vă oferi o idee clară despre câte ajutoare vă puteți permite în grădina dvs.


Citește articolul

Abonați-vă la newsletter

... și fiți informat despre super ofertele noastre